De Boer: “Van de Beek maakt grote stappen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op de wekelijkse persconferentie besprak Frank de Boer niet alleen de perikelen rondom het vertrek van Jonk en de wedstrijd tegen SC Cambuur. Ook de ontwikkeling van enkele talenten kwam ter sprake. “Ik heb lang getwijfeld of ik Donny van de Beek bij de selectie zou halen”, vertelt De Boer. De coach zag met de blessures van Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven twee opties op het middenveld verdwijnen, waardoor het bij de selectie halen van Van de Beek niet onlogisch zou zijn.

Uiteindelijk koos De Boer er echter toch voor om Vaclav Cerny bij de selectie te halen. “Maar met Donny gaat het juist heel goed. Hij maakt grote stappen, nog meer dan Vaclav. Hij zit er heel dicht tegenaan en zijn kans zal komen. Die zal hij moeten grijpen.”

De Boer legt zijn keuze uit: “De Jupiler League is toch wat anders dan de A-jeugd en het duurt wel een half jaar voordat je daar aan gewend bent.” Hij wil de jonge talenten Van de Beek, Cerny en Nouri daarom langzaam inpassen. “Donny wordt fysiek sterker en maakt betere keuzes, net als Vaclav en Appie. Donny maakt wel de grootste stappen van die drie”, besluit hij.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/de-boer-van-de-beek-maakt-grote-stappen/