Cruijff niet geïnformeerd over vertrek Jonk: ‘Wees eerlijk en misbruik mijn naam niet’

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff is opmerkelijk genoeg niet op de hoogte gehouden van de beslissing van de directie van Ajax om Wim Jonk te ontslaan bij de club. Dat is volgens Cruijff zeer opmerkelijk en ongepast. ‘Ik heb niets van de RvC, niets van het bestuur en niets van de directie vernomen, Hetzelfde geldt voor Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en Marc Overmars’, aldus Cruijff.

‘De laatste maanden had ik twijfels over de uitvoering van het plan en dat blijkt nu dus gegrond. Het laatste contact was een paar weken geleden met commissaris Leo van Wijk en toen heb ik met Tscheu la Ling het opgestelde rapport doorgesproken. Vervolgens zou het plan (rapport) worden uitgevoerd maar daar is helemaal niks mee gedaan. Ik heb toen contact gezocht met de bestuursraad maar kreeg te horen dat zij het rapport niet hadden ontvangen. Dat is vreemd, omdat de discussie over de opleiding direct de vereniging treft, waar de bestuursraad verantwoordelijk voor is. Als je officieel dan van niets weet, dan weet je het in ieder geval wel officieus’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/11/12/cruijff-niet-geinformeerd-over-vertrek-jonk-wees-eerlijk-en-misbruik-mijn-naam-niet/