Bron: www.vi.nl

Tscheu La Ling had zijn rapport nog niet af, maar werd al bedankt voor zijn diensten. En Wim Jonk praat nog altijd niet met het technisch hart van Ajax. Het was opnieuw een week waarin de schade van de Fluwelen Revolutie aan de oppervlakte kwam. Hoelang kijkt Johan Cruijff nog toe hoe zijn kamp de ene na de andere klap incasseert?

'Pas over drie jaar kunnen we de vruchten van het beleid Cruijff plukken.' De uitspraak van Marc Overmars in VI dateert van oktober 2012. Inmiddels, de beloofde drie jaar later, is er geen vrucht die zich laat plukken. De sfeer op De Toekomst is al maanden om te snijden, de kampen staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. Afgelopen week ontplofte de zoveelste granaat in korte tijd. Deze keer was Tscheu La Ling het slachtoffer. Vol trompetgeschal werd de eigenaar van de Slowaakse club AS Trencín in de zomer aangesteld. Als adviseur van de raad van commissarissen moest de voormalige rechtsbuiten een allesomvattend rapport schrijven. Het document was nog in de maak, maar de vertrouweling van Johan Cruijff is alweer vertrokken. Termen als 'in goed overleg' en 'bedankt voor zijn bewezen diensten' werden officieel verkondigd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/het-kampcruijff-wordt-steeds-verder-geelimineerd-bij-ajax-1.htm