‘Ajax is ziek, doodziek’

Af en toe komt de redactie van Ajax1.nl een verhaal tegen dat niet onopgemerkt kan blijven. Dit verhaal schreef Roy Bouten op zijn Facebook-pagina naar aanleiding van de ongeregeldheden op De Toekomst van afgelopen week. Een puur verhaal, geschreven door een échte supporter.

Kleine 500 wedstrijden van Ajax bezocht. 11 jaar NL+ en EU+. Voetbal niet om aan te zien, maar toch steunen. Hoe leeg het stadion ook was, wij waren er. 26 punten achter op de koploper, wij waren er. De mooiste momenten waren niet de klinkende overwinningen. Bij Twente in januari 2006. 2-1 achter en door twee goals in de laatste minuut 2-3 winnen na 93 minuten support. -15 graden en een ontploffend uitvak. 4e op ruime achterstand van de koploper. Samen gestreden voor de overwinning. 23 april 2006. Play offs Feyenoord – Ajax. twee uur na de overwinning nog steeds in het uitvak van De Kuip. Danny Blind komt het veld op. 1.300 Ajacieden zingen hem toe.