UEFA Europa League: Nederlandse ploegen op jacht naar eerherstel

Bron: www.nieuwslog.nl

In de eerste ronde van de UEFA Europa League kon geen enkele Nederlandse deelnemer overtuigen. Ajax speelde thuis gelijk tegen Celtic, terwijl Groningen in eigen huis werd weggespeeld door Olympique Marseille. Ook AZ kon geen punt afdwingen in Belgrado. In de tweede ronde van de groepsfase zal het dus anders moeten. Maar maken de Nederlandse ploegen in de Europa League eigenlijk wel een kans?

Ajax op bezoek bij Molde

In de openingswedstrijd van Groep A in de Europa League kwam Ajax in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen het Schotse Celtic. De andere wedstrijd van de poule werd verrassend met 3-1 gewonnen door Molde, dat op bezoek ging bij het Fenerbahce van Robin van Persie.

De Amsterdamse ploeg van trainer Frank de Boer zal het op bezoek bij de Noorse ploeg, die afgelopen wedstrijd in de nationale competitie weliswaar verloor, dus zeker niet gemakkelijk hebben. In de aanloop naar het duel won Ajax feilloos met 2-0 van Groningen. De Ajacieden lieten dus wederom zien het achterin zeer goed dichte te kunnen houden.

Groningen en AZ op jacht naar eerherstel

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1250276-uefa-europa-league-nederlandse-ploegen-op-jacht-naar-eerherstel/