Cillessen en Klaassen verliezen met Oranje van IJsland

Nederland heeft vanavond met 0-1 verloren van IJsland. In de Amsterdam Arena speelden Davy Klaassen en Jasper Cillessen de hele wedstrijd.

Het wisselbeleid en selectiebeleid van de debuterende bondscoach Danny Blind deed denken aan zijn trainersperiode bij Ajax (2005 en 2006). Niet zo goed dus. Pech had Oranje na 31 minuten met de blessure van Robben. Hij viel uit. Een paar minuten later stond Oranje met 10 man na een rode kaart voor de ex-Feyenoorder Bruno Martins Indi die zich op een domme manier liet gaan tegen ex-Ajacied Kollbein Sigthorsson. Martins Indi maakte een slaande beweging tegen de huidige spits van Nantes. 0-0 was de ruststand. Een paar minuten na rust deed Van der Wiel Oranje definitief de das om met een domme tackle in het strafschopgebied. IJsland benutte de penalty en Nederland kon er daarna amper kansjes tegenover stellen.

Forum: Kwalificatie EK 2016