Jong Ajax nipt onderuit tegen Achilles '29

Jong Ajax heeft vrijdagavond nipt verloren van Achilles '29. In Groesbeek begon de Amsterdamse ploeg goed aan de wedstrijd. Na 27 minuten spelen kwam het op voorsprong dankzij Vaclav Cerny. Lucas Andersen zette de Tsjech met een prachtige assist vrij voor de keeper, waarna Cerny beheerst binnenschoot.

Ook in het begin van de tweede helft was Jong Ajax de betere ploeg, al creëerde het weinig echt grote kansen. In de 68ste minuut kwam Achilles '29 uit het niet langszij dankzij een makkelijk gegeven penalty. Freek Thoone verzilverde het cadeautje. Het thuisspelende team vond daardoor nieuwe energie, viel meer aan en maakte via Joey Dekkers zelfs nog de winnende treffer: 2-1.

Opstelling Achilles '29: Ter Wielen, Boelens, Dingil, Elders, Boogers, Van Steen, Dekkers, Thoone, Van de Beek, Zeller, Bouan.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Lartey-Sanniez, Mirani, Warmerdam, Dankerlui (81' Van Bruggen), Clement (81' Nouri), Muric (63' Meleg), Andersen, Hendriks, vd Beek, Cerny.

Reserves Jong Ajax: Van der Hart, Van Bruggen, Vissie, Bakker, Nouri, Meleg, El Azzouzi.