[Update] Alderweireld door keuring Spurs

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kan een flink bedrag overhouden aan een zomerse transfer van Toby Alderweireld. Atletico Madrid is naar verluidt akkoord met Tottenham Hotspur over een transfersom van minimaal vijftien miljoen euro voor de 26-jarige verdediger, die in de zomer van 2013 door Ajax aan Atletico Madrid werd verkocht.

SolidariteitsbijdrageWanneer een speler een internationale transfer maakt, hebben de clubs waar hij van zijn twaalfde tot en met zijn 23ste speelde gezamenlijk recht op vijf procent van de transfersom. Dit heet een solidariteitsbijdrage. Bij Alderweireld wordt dit percentage verdeeld over Beerschot en Ajax. Navraag bij de juridische afdeling van de KNVB leert dat het inmiddels failliete Beerschot recht heeft op 1,08% van een transfersom, terwijl Ajax recht heeft op 3,92% van een transfersom. In het geval van een transfersom van vijftien miljoen euro betekent dat voor Ajax een solidariteitsbijdrage van 588.000 euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88741/update-alderweireld-door-keuring-spurs