Ling voorziet 'strategische commissie' bij Ajax van advies

Bron: www.ajaxlife.nl

Vier jaar later krijgt Ling alsnog een rol bij Ajax.© Pro Shots

We merken er op het veld waarschijnlijk niet direct iets van, maar achter de schermen voert Ajax veranderingen door. De club bevestigt dat het contract van Michael Kinsbergen niet wordt verlengd, terwijl Tscheu La Ling een rol krijgt als adviseur.

Het bericht dat Ajax en Kinsbergen uit elkaar gaan, zat er al een tijdje aan te komen. Het probleem schuilt 'm in de opvolging van de algemeen directeur. Dat probleem is ook nog niet opgelost, wel wordt er als het ware tijd gekocht.

Het probleem is deels dat directeur marketing Edwin van der Sar zich nog niet senang genoeg voelt om als algemeen directeur aan de slag te gaan. Het was de bedoeling dat voor 'Sar' alle seinen op groen zouden staan zodra hij was ingewerkt door Kinsbergen.

Dat is dus niet gelukt. Het was een optie om door te gaan met Kinsbergen, maar niet voor langer dan een jaar. En daar voelde Kinsbergen weer weinig voor. Afijn, gedoe. En toen ook nog eens bleek dat er onvoldoende draagvlak was voor Rogier van Boxtel in de Kinsbergenrol, werd voor een andere formule gekozen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17640