Ajax levert weer drie procent van geschatte merkwaarde in

Bron: www.ajaxlife.nl

Met acties als op moederdag gaat Ajax nog wel de hele wereld over.© Pro Shots

Het moderne foebele zet de verhoudingen in de wereld aardig op zijn kop. Tien jaar geleden vond er wel eens een verrassing plaats, nu kun je zes van de acht kwartfinalisten in de Champions League al vooraf invullen. Dat heeft ook gevolgen voor de internationale positie van Ajax.

Die gevolgen zijn niet alleen zichtbaar op het veld – wanneer bereikte Ajax ook alweer voor het laatst de tweede ronde van het kampioenenbal? – maar ook buiten de lijnen. Het kost de club grote moeite zijn beste spelers te behouden en de clubs waar Ajacieden naartoe gaan, zijn niet per definitie meer toppers. We spreken eerder over het kaliber Newcastle United met hier of daar een uitschieter.

Anders gezegd: stap ergens ter wereld in een taxi, praat met de chauffeur over foebele en vraag of hij Ajax kent. Grote kans dat de doorgewinterde taxichauffeur Ajax nog wel kent en begint over Bergkamp, Cruijff of Sneijder, maar tegenwoordig loopt half Azië in shirtjes van clubs uit de Premier League en raakt het rood-wit van Ajax steeds verder uit beeld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17633