Europa League Finale: Sevilla gaat voor titelprolongatie tegen verrassend Dnipro

Bron: www.nieuwslog.nl

Op 27 mei is Warschau de stad waar de finale van de Europa League zal worden gespeeld. Sevilla, de winnaar van vorig jaar, neemt het daarin op tegen het verrassend goed spelende Dnipro Dnipropetrovsk, dat Napoli uitschakelde in de halve finale. Kan Sevilla haar titel prolongeren of is het Dnipro dat haar stunt een vervolg kan geven? We gaan het woensdagavond meemaken!

Dnipro schakelt Napoli uit

Weinig voetbalkenners hadden voorspeld dat Dnipro voor een stunt kon zorgen tegen Napoli. Nadat het in Italië 1-1 werd, namen de kansen echter toe. In eigen huis wist Dnipro een 1-0 zege binnen te slepen. Nadat Ajax en Club Brugge werden uitgeschakeld, moest ook het Napoli van Rafael Benitez er dus aan geloven.

Unai Emery had het in de halve finales betrekkelijk makkelijker met zijn Sevilla. In eigen huis versloegen de Spanjaarden Fiorentina met 3-0, waarna het eigenlijk al gespeeld leek. Op Italiaanse bodem werd de laatste hoop van de Italianen al snel de grond in geboord, nadat Sevilla al snel op 0-2 voorsprong stond. Deze voorsprong, zo bleek, zou later niet meer worden weggegeven.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1249567-sevilla-gaat-voor-titelprolongatie-europa-league-tegen-verrassend-dnipro/