Jong Ajax verliest voor de vierde keer op rij

Opnieuw is het Jong Ajax niet gelukt om ten minste een punt te pakken. De nederlaag tegen Helmond Sport (0-2) was de vierde nederlaag op rij voor het reserve elftal van Ajax. Ten opzichte van het vorige verloren duel tegen FC Twente hadden de coaches twee wijzigingen doorgevoerd: Kenny Tete en Richairo Zivkovic waren vervangen door Terry Lartey Sanniez en Sam Hendriks.

In de voorhoede ontbrak het Jong Ajax om gevaarlijk te worden. Helmond Sport liet Ajax balbezit hebben en loerde op de counter. In de elfde minuut was het raak na een blunder van keeper Andre Onana.

Even later dreigde geklungel in de verdediging Ajax opnieuw fataal te worden. Damian van Bruggen passte te kort op Onana maar hij kon de bal nog net voor de aanstormende Oumar Diouck meenemen. Een paar minuten later was het toch raak doordat Diouck over het hoofd werd gezien en de bal in het doel kon koppen.