Ajax strijdt met psv, feyenoord én AZ om prestigieuze opleidingsprijs

Bron: ajaxfanzone.nl

De strijd om de titel beste jeugdopleiding van Nederland gaat dit jaar tussen Ajax, feyenoord, psv en AZ. De laatste vijf jaar ging de prijs telkens naar feyenoord. Heel opmerkelijk want in Europees verband wordt Ajax steevast tot beste jeugdopleiding verkozen en tonen de feiten aan dat Ajax de club is waarvan de meeste spelers uit de jeugdopleiding actief zijn in Europa. Ach, waarschijnlijk ligt rotterdam volgens de kies-commissie niet in Europa. Of zouden zij telkens medelijden hebben dat feyenoord op sportief vlak al jaren geen andere prijzen behaald? We zullen het weer gaan zien. De uitreiking van de award voor dit jaar vindt plaats op 15 mei.

De Rinus Michels Award gaat dit jaar in ieder geval niet naar Amsterdam. Frank de Boer wist de prijs voor beste coach in het Nederlandse betaalde voetbal in de afgelopen twee jaar te winnen, maar de coach van Ajax is nu niet genomineerd. Phillip Cocu (psv), Fred Rutten (feyenoord), Ron Jans (PEC Zwolle), Peter Bosz (Vitesse) of Ruud Brood (NEC) gaan er mee aan de haal. De winnaar zal eveneens op 15 mei bekend gemaakt worden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/04/14/ajax-strijdt-met-psv-feyenoord-en-az-om-prestigieuze-opleidingsprijs/