Ling krijgt van rechter niet zijn gewenste gelijk

Bron: www.ajaxlife.nl

Ling laat bij AS Trencin misschien wel zien wat Ajax mist.© Pro Shots

Ja, het lijkt echt wel weer 2012 middenin de Cruijffrevolutie. De rechter heeft eerder deze week uitspraak gedaan in de zaak die Tscheu La Ling aanspande tegen Steven ten Have. De zaak liep meer dan drie jaar en Ling krijgt niet zijn gewenste gelijk.

Ling werd door Johan Cruijff naar voren geschoven als nieuwe algemeen directeur, maar dit kon niet rekenen op goedkeuring van de overige leden van de toenmalige raad van commissarissen bij Ajax. De commissarissen vlogen elkaar in die tijd wel vaker in de haren.

Ten Have was geen voorstander van de kandidatuur van Ling en wel om drie redenen: de bijdrage van Ling aan de voetbalwereld zou onvoldoende zijn, er waren betere kandidaten beschikbaar en Lings stijl zou niet bij de club passen.

Ten Have vreesde voor de reputatie van Ajax en Cruijff als Ling de nieuwe directeur zou worden. Link pikte dat niet en stapte daarop naar de rechter, omdat hij zich op twee momenten 'te kakken gezet voelde', bij een ledenraadsvergadering en tijdens een ontmoeting tussen Ten Have en supporters.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17354