Ruime zege Jong Ajax op Fortuna; Rentree Sigthórsson

Jong Ajax heeft maandag de thuiswedstrijd in de Jupiler League tegen Fortuna Sittard met 3-0 gewonnen. Damian van Bruggen, Fabian Sporkslede en Queensy Menig zorgden voor de doelpunten op de Toekomst. Kolbeinn Sigthórsson maakte zijn rentree bij Ajax nadat hij sinds eind januari aan de kant stond met een knieblessure.

Sigthórsson speelde een dik uur en kan terugkijken op een geslaagde rentree. Hij scoorde niet, maar was wel bij de tweede Ajax-goal betrokken.

Na ruim een half uur spelen werd Menig neergelegd op de rand van het zestienmetergebied van Fortuna, nadat Sigthórsson hem met een mooi passje had weggestuurd. Uit de toegekende vrije trap schoot Danny Bakker op de lat. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

Direct na de pauze was het wel raak. Uit een corner van Bakker scoorde aanvoerder Van Bruggen van dichtbij. In de 59e minuut verdubbelde Jong Ajax de voorspong. Sighthórsson zette voorin druk, veroverde de bal en liet Sporkslede de 2-0 maken.