Cerny en Nouri bij profdebuut onderuit met Jong Ajax

Naast Nouri en Cerny komt ook A-junior Van de Beek in actie.© Pro Shots

Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri hebben weer een beetje mogen proeven van het grote werk. Cerny en Nouri maakten vrijdag hun debuut in het betaalde voetbal, maar de talenten wisten een nederlaag voor Jong Ajax niet te voorkomen. Het werd 1-0 voor VVV-Venlo.

Cerny en Nouri kregen allebei twaalf minuten speeltijd en toen stond de eindstand al op het bord. De nederlaag valt hen dus ook niet te verwijten, het is allang leuk dat beide A-junioren hun debuut in een hoger elftal en zelfs voor het echie mochten maken.

De opgelopen nederlaag was er eentje uit de categorie ‘onnodig’. Jong Ajax was de betere in De Koel, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. VVV-Venlo slaagde daar wel eenmaal in, met een beetje hulp van Andre Onana. De doelman schatte halverwege de tweede helft een lange bal verkeerd in en daarvan kon Melvin Platje in tweede instantie profiteren.