Jong Ajax boekt eindelijk weer zege

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na gelijke spelen tegen Roda JC, RKC Waalwijk en FC Den Bosch en een pijnlijke thuisnederlaag tegen MVV was het maandag weer eens raak. Met alleen Jaïro Riedewald als ogenschijnlijk eerste selectie-lid begon Ajax voortvarend. Al binnen zeven minuten was het raak via Robert Muric, die een individuele actie knap afrondde met een beheerste schuiver: 1-0.

Jong Ajax en voorsprongen zijn geen garantie op succes, maar zenuwachtig werd de thuisploeg niet. Net na het kwartier bracht Django Warmerdam de tweede goal op het scorebord met een prachtige knal van afstand. Almere City probeerde aan de overkant nog wel iets, maar Queensy Menig was met een bal op de paal het dichts bij een nieuwe treffer.

Na de rust was er een stuk minder te genieten op De Toekomst, pas een kwartier voor tijd was het weer juichen geblazen. Sam Hendriks benutte een strafschop en de zege leek in de tas. Almere deed wel meteen iets terug via Norair Mamedov, maar Jong Ajax gaf niet opnieuw een voorsprong van drie goals uit handen. 

Opstelling Jong Ajax:

Onana; Owusu, Tete, Van Bruggen, Lartey Sanniez; Bakker, Riedewald, Warmerdam; Muric, Hendriks, Menig.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/86350/live-20-00u-jong-ajax-almere-city-0-0-.html