‘Laten we hopen dat Richairo hiervan geleerd heeft’

Bron: www.ajaxlife.nl

Ulderink baalt na de late gelijkmaker van NEC.© Pro Shots

Jong Ajax heeft vanavond in de slotminuten de zege laten glippen tegen NEC, de koploper in de Jupiler League. Extra zuur, omdat de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam de wedstrijd vlak voor de gelijkmaker definitief in het slot had moeten gooien.

Er kan in twee weken veel met een speler gebeuren. Richairo Zivkovic kan er over meepraten. Hij scoorde in het beloftenteam aan de lopende band,  debuteerde met een doelpunt in het eerste, maar werd vervolgens door bondscoach Aron Winter om disciplinaire redenen weggestuurd bij Oranje onder 19. Daarop volgde een pittig gesprek met Frank de Boer.

Tegen NEC stond de talentvolle aanvaller gewoon weer in de spits van Jong Ajax. Hij speelde aanvankelijk een onopvallende wedstrijd tot de 93ste minuut aanbrak en hij samen met twee ploeggenoten op de enige overgebleven NEC-verdediger afrende. Zivkovic verzuimde de bal echter af te leggen. Extra wrang was dat uit de tegenaanval NEC, dat gedurende de wedstrijd vele kansen had gemist, de gelijkmaker scoorde via verdediger Rens van Eijden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16587