De Boer is niet van plan Klaassen op 'nummer zes' te zetten

Bron: www.ajaxlife.nl

Klaassen draagt niet zomaar het Ajaxshirt met nummer tien.© Proshots

Zomaar een ideetje van Johan Cruijff: zet Davy Klaassen eens neer als nummer zes. Goed idee, vindt Frank de Boer ook. Maar we doen het niet. Simpelweg omdat Klaassen aan de andere kant van het veld veel te belangrijk is voor Ajax.

Zoals ieder seizoen is het weer flink puzzelen wie er als controleur moet spelen. Vaak laat de puzzel zich pas leggen als er maar een bepaald puzzelstukje overblijft. En dan begint het te lopen. Zo ver is het nog niet. Ook wat Jairo Riedewald betreft blijft het voorlopig bij potentie.

Ook Cruijff houdt in de gaten of Ajax een beetje goed staat te foebele. De nummer veertien opperde in zijn column voor De Telegraaf om Klaassen eens naar achteren te halen en op zes te posteren. De Boer weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af en dan blijft er onderaan de streep weinig over.

“De nummer zes is juist de man die vooruit moet denken. Voor deze positie moet je positioneel sterk zijn, de balsnelheid kunnen controleren en de techniek hebben om met deze balsnelheid om te gaan. Xavi, Kroos en Klaassen kunnen dat,” aldus Cruijff in zijn column.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16447