De Mos: “Ajax heeft allemaal jongens gehaald uit buitenland”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ex-trainer van Ajax Aad de Mos heeft niet veel lovende woorden over voor de jeugdopleiding van Ajax. In het programma FC Onder Ons van Omroep Brabant kraakt Aad ‘Garantie voor succes’ de Mos wat kritische noten over het beleid van Ajax.

Eerder deze week speelde Ajax A1 in de UEFA Youth League met 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Onder meer Johan Cruijff liet daarna weten te hebben genoten van dat duel.“We hebben altijd de mond vol over de jeugdopleiding van Ajax, maar zij hebben allemaal jongens gehaald uit het buitenland. Ze verheerlijken nu de wedstrijd tegen Barcelona. De buitenlanders maakten echter het verschil en dus heeft dat niet zozeer te maken met de jeugdopleiding van Ajax”, aldus Haagse Aadje. Ajax A1 speelde met 8 Nederlanders en ‘liefst’ 3 buitenlanders te weten Robert Muric, Vaclav Cerny en de Belg Nathan Leyder. De laatste kreeg een rode kaart waardoor Ajax een 0-2 voorsprong toch nog verspeelde na goals van de Nederlanders El Idrissi en Van Bruggen (penalty).

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/10/26/de-mos-ajax-heeft-allemaal-jongens-gehaald-uit-buitenland/