Productieve aanvallers bezorgen Jong Ajax zege op Twente

Jong Ajax heeft vanavond met ruime cijfers van het beloftenteam van FC Twente gewonnen. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 5-1. Alle doelpunten werden verzorgd door de drie aanvallers die in de basisopstelling mochten beginnen: Elton Acolatse (foto), Richairo Zivkovic en Queensy Menig.

Na een kwartier spelen opende Zivkovic de score, door in het strafschopgebied de bal te veroveren en binnen te schieten. Na slecht uitverdedigen van linksback Van Koesveld kon Twente na een half uur spelen echter weer gelijk maken. Beide ploegen gingen met die stand rusten.

Na een uur spelen kwam Jong Ajax echt los. In de 63e minuut benutte Acolatse een rebound, na een doorgekopte vrije trap van Duarte. Acht minuten later maakte diezelfde Acolatse ook de 3-1, door mooi binnen te schieten. Weer drie minuten later was het al 4-1; Menig rondde af na een prachtige pass van Zivkovic. Diezelfde Zivkovic wist even later (81′) uit een strafschop ook nog eens de 5-1 te maken.