Rampzalige avond voor Jong Ajax

Hoewel Jong Ajax als koploper aan het duel begon, startte FC Volendam uitermate sterk. Het was dreigend en al na vijf minuten kopte Guyon Philips op de lat uit een hoekschop. Ajacied Danny Bakker ontving bovendien al in de zevende minuut een gele kaart toen hij een hard tackle nodig had. Het Noord-Hollandse onderonsje ging vervolgens een half uur lang gelijk op.

Na 35 minuten was de wedstrijd echter ineens gespeeld. Leeuwenburgh ging in de fout in de eigen zestien en kreeg rood. Mühren benutte de strafschop ondanks dat de ingevallen Norbert Alblas naar de goede hoek dook. Een minuut later schoot Mühren de bezoekers al na 0-2, waardoor Jong Ajax voor een onmogelijke opgave kwam te staan.

Nog voor rust was de wedstrijd definitief gespeeld, toen Guyon Philips voor 0-3 tekende. De spits mocht in de tweede helft zonder gehinderd te worden de 0-4 aantekenen, waarna Zivkovic ervoor zorgde dat Jong Ajax met negen man verder moest. In de slotfase kwamen de Volendammers nog op 0-5 door Veerman, die raak kopte.