Talentvolle El-Ghazi (19) promoveert naar A-selectie

Bron: www.ajaxlife.nl

Een nieuw gezicht bij het eerste: dat van El-Ghazi!© Proshots

Als de talenten zelfs met elkaar de strijd aangaan, wordt de keuze voor Frank de Boer wel erg moeilijk. Of juist heel simpel. Anwar El-Ghazi maakt deze zomer zo'n goede indruk dat hij promoveert naar de A-selectie.

Ajax besloot Lesly de Sa te verhuren en het was Go Ahead Eagles dat toehapte. Het (tijdelijke) vertrek van De Sa biedt ruimte voor een nieuwe aanvaller bij het eerste elftal en de keuze is gevallen op El-Ghazi, die een groot deel van zijn jeugd voor Sparta speelde.

De 19-jarige El-Ghazi speelt sinds vorig seizoen in de opleiding van Ajax. Hij leverde bij Ajax A1 een flinke bijdrage aan het veroveren van de landstitel. Vanwege de vakantie van WK-gangers en het wederom spelen van twee oefenduels op een dag, kreeg El-Ghazi een kans hij het eerste.

Die mogelijkheid heeft hij benut. El-Ghazi scoort aan de lopende band en het zijn heus niet allemaal intikkers. De rechtsbuiten met Marokkaanse roots scoorde drie keer tegen SDC Putten, twee keer tegen SV Hönnepel en eenmaal in het duel met Real Sociedad.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15908