KNVB: meer vrijheid beloftenteams

Bron: ajax1.nl

Ajax, PSV en FC Twente krijgen volgend seizoen meer vrijheid om spelers op te stellen die zowel in de eredivisie als bij de beloftenteams in de eerste divisie meedoen. De KNVB wil door een versoepeling van de regels vooral jongere spelers minder snel bestraffen en hoopt zo de onvrede bij de clubs te lijf te gaan.

Onder meer Ajax-trainer Frank de Boer en Marcel Brands, technisch directeur van PSV, waren afgelopen seizoen kritisch over de inzetbaarheid van spelers die pendelen tussen het eerste en het beloftenteam. Zo kon Jong PSV Zakaria Bakkali de laatste weken niet meer opstellen, omdat hij aan zijn taks zat na al zijn speelminuten in PSV 1.

Wie afgelopen seizoen vijftien keer in de eredivisie meedeed, al was dat maar 2 minuten, was in de eerste divisie voorgoed tot de tribune veroordeeld. Van de KNVB mogen spelers jonger dan 23 komend seizoen nog steeds vijftien wedstrijden meedoen in de eredivisie, maar dan maximaal 45 minuten per keer. Voor oudere spelers komt die grens te liggen op tien duels.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/knvb-meer-vrijheid-beloftenteams/