Ajax weet niet te winnen van Cambuur

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na anderhalve minuut vond Ricardo Kishna de geheel vrijstaande Siem de Jong die de 1-0 binnenschoot. De Jong, die wederom in de spits opgesteld was, kreeg daarna weer een goede kans. Zijn puntertje werd echter gekeerd door Cambuur-keeper Leonard Nienhuis.

Ook Niklas Moisander was dichtbij een goal na een goede corner van de teruggekeerde Lasse Schöne. Zijn kopbal ging net naast. Vlak daarna was het Kishna die oog-in-oog kwam met Nienhuis, maar ook Kishna verzuimde de voorsprong uit te breiden.

Na de stormachtige beginfase van Ajax zakte het tempo van de wedstrijd flink in. Ajax hanteerde een te laag baltempo terwijl de passing slordiger werd en ook de aannames minder goed werden. Het hielp de bezoekers uit Friesland in de wedstrijd. Mohamed El Mikrani had Cambuur op 1-1 moeten zetten, maar de middenvelder kopt geheel vrijstaand een corner naast. Vlak daarop kreeg ook Marcel Ritzmaier een goede kans, zijn schot was een prooi voor Jasper Cillessen. Gescoord werd er niet meer voor rust, waardoor de ruststand 1-0 was.