Richairo Zivkovic bijna Ajacied

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax staat op het punt om de transfer van Richairo Zivkovic af te ronden. Volgens De Telegraaf is het voor 99 procent zeker dat de aanvaller van FC Groningen komende zomer naar Amsterdam komt.

De ochtendkrant meldt dat Ajax en FC Groningen tot een akkoord zijn gekomen over een transfersom van 2,5 miljoen euro, plus een doorverkooppercentage van tien procent. Marc Overmars kreeg daarom toestemming om met het management van Zivkovic te onderhandelen, iets wat hij dinsdag deed.

Er ligt nog geen akkoord tussen Ajax en Zivkovic op tafel, maar op hoofdlijnen werden beide partijen het eens over een contract voor drie jaar. Een langere samenwerking is vanwege de leeftijd (17) van Zivkovic niet toegestaan.

Zivkovic, die al in de belangstelling stond van clubs als Barcelona en Juventus, droomde als jeugdspelertje al van het spelen in een Ajax-tenue. Toch wees hij de landskampioen afgelopen zomer nog af, omdat hij zich eerst op FC Groningen en zijn havo wilde richten. Het talent speelde dit seizoen twintig wedstrijden, waarvan vijf als basisspeler. Er staan vijf doelpunten achter zijn naam.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/02/richairo-zivkovic-bijna-ajacied/