Nucleaire top: de kernreacties uit Alkmaar en Waalwijk

Bron: www.ajaxlife.nl

De KNVB keert de clubs de rug toe, vinden ze in Alkmaar en Waalwijk.© De Brouwer

De nucleaire top in Den Haag maakt nogal wat los, met name in de eredivisie. Duels met RKC en AZ gaan op de schop. En dat vinden met name de gastheren niet leuk.

Frank de Boer kan namelijk wel leven met het geschuif van de uitwedstrijden. “Natuurlijk had hij liever op het vastgestelde tijdstip gevoetbald”, reageert een woordvoerder. “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat alle betrokken partijen alle plus- en minpunten goed tegen elkaar hebben afgestreept voordat ze een beslissing hebben genomen.”

Afkeer in Alkmaar Daarentegen is AZ boos op de KNVB. De Alkmaarders moeten in tegenstelling tot Ajax wél spelen in het weekeinde voor de nucleaire top. Wederom een woordvoerder: “We spelen daardoor drie duels in 8 dagen. Ajax niet. We moeten of allebei spelen of allebei niet spelen op basis van sportieve gronden.” AZ en Ajax treffen elkaar op 27 maart in Alkmaar voor de halve finale van de KNVB-beker. AZ voetbalt op 23 maart tegen PEC Zwolle, terwijl RKC - Ajax is verplaatst van 22 maart naar 3 april.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15139