Dag 1 in Belek: rondjes hollen

Bron: www.ajaxlife.nl

Een trainingskamp begint volgens traditie met wat rennen.© ProShots

Ajax is in Belek. En ook alle Ajacieden zijn in Belek. Frank de Boer kan aan de slag om een goede basis te leggen voor 2014. Het winterkampioenschap is vanaf nu vergeten. Er moet keihard worden getraind om van 2014 weer een mooi Ajaxjaar te maken.

Het goede nieuws is dat de kampioenenmaker kan beschikken over een fitte groep spelers. Siem de Jong en Nicolai Boilesen kunnen naar verwachting de hele week voluit meetrainen. En dat is geen verrassing. Sterker nog, het was juist precies de bedoeling.

Van de 26 Ajacieden die in het vliegtuig zijn gestapt naar Turkije kunnen slechts aanvoerder De Jong en Daley Blind zich herinneren dat Ajax in 2011 ook in Belek was. Kenneth Vermeer maakte toen ook al deel uit van de selectie, maar ontbrak wegens een zware blessure.

We zijn inmiddels drie jaar verder. En drie kampioenschappen. Maar dat is geen reden om het nu maar rustig aan te doen. Ajax heeft zo zijn ambities. Voor de vierde keer op rij de landstitel pakken, Europees een keer écht ver komen en ach, doe de KNVB-beker er ook maar bij.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=14949