[Verslag] Sterk Ajax walst in kort tijdsbestek over Go Ahead heen

Ajax had wat goed te maken na tegenvallende prestaties van de laatste tijd. Bij de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft maakte Ajax de bezoekers met de grond gelijk, door met 6-0 afstand te nemen. Vermeer werd zoals verwacht gepasseerd door trainer de Boer.

Net niet

Ajax produceerde in het eerste half uur maar liefst 11 schotkansen, maar geen van dit elftal leverde Ajax de voorsprong op. De thuisploeg speelde sterk, liet Go Ahead achter de feiten aanlopen en was vele malen dichtbij de 1-0. In de meeste gevallen trad doelman Room goed op, maar Ajax verzuimde het om voor rust al afstand te nemen van de bezoekers. Dat werd na rust wel gedaan, wat overigens dik verdiend was. Het publiek trakteerde de spelers na 45 minuten op een fluitconcert. Niet zozeer dat het spel slecht was,  want dat was het zeker niet. Het is voor hen misselijkmakend dat zowat elk duel met een 0-0 ruststand wordt afgesloten. Ze zien graag dat Ajax voor de rust al wat spontaner speelt, wat het ook aantrekkelijker maakt. Misschien dat ze dan wel wat langer blijven zitten.