Sigthorsson schiet Ajax voorbij Feyenoord

Ajax heeft vanmiddag de Klassieker gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd het 2-1 voor de regerend landskampioen.

Feyenoord startte in een verdedigende 4-4-2 opstelling, maar begon toch agressief aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-0 van Pelle in de 6e minuut.

Ajax kon aan de bak en begon aanvallender te spelen. Veel kansen leidden lang niet tot een doelpunt, totdat Ajax een strafschop kreeg na een overtreding van Vormer op Fischer. Terecht of onterecht zijn we nog niet over uit. Feit blijft dat Sigthorsson hem binnen pegelde; 1-1.

De Amsterdammers gingen zelfs met een 2-1 voorsprong rusten; Sigthorsson maakte z’n tweede met een knappe kopbal na een voorzet van Ligeon.

Na de rust speelde Ajax een slechte helft maar het hield stand, waardoor de overwinning werd binnengesleept. Ajax heeft nu 6 punten uit 3 duels, Feyenoord blijft op 0 punten staan.

Forum: Ajax – Feyenoord