Frank de Boer stelt doelen pas na transferperiode

Bron: ajax1.nl

Dat Ajax voor het vierde kampioenschap op rij gaat is geen onlogische gedachte. Toch wilde Ajax-trainer Frank de Boer geen uitspraak doen over mogelijke doelstellingen van de Amsterdammers in het seizoen 2013-2014. “Dat kan eigenlijk pas op 2 september”, zegt de Amsterdammer tegenover de Nederlandse pers. Hiermee wijst de trainer op het einde van de transferperiode.

In die periode is het heel goed mogelijk dat sterkhouders Toby Alderweireld, Siem de Jong en Christian Eriksen vertrekken naar het buitenland. “Met zulke jongens erbij kan ik wel iets over onze doelstellingen zeggen. Eriksen en De Jong kunnen zo ongeveer dromen wanneer en hoe ze druk moeten zetten. Eventuele opvolgers moeten dat maar weer leren.”

Fans keken niet gek op toen het op de eerste trainingsdag ging over Adam Maher. Het Nederlandse toptalent stond in de belangstelling van Ajax, maar volgens Frank de Boer trapt Ajax niet meer in de hoge bedragen die concurrenten vragen als de ploeg aanklopt voor een speler. De Boer geeft duidelijk aan dat ze liever spelers opleiden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-stelt-doelen-pas-na-transferperiode/