Alderweireld: “Effect Cruijff-revolutie zichtbaar”

Bron: ajax1.nl

Vandaag staat er een uitgebreid interview met centrale verdediger Toby Alderweireld te lezen in de Voetbal International. De Belgische international gaat daarin uitgebreid in op de titelstrijd, zijn eigen ontwikkeling en de ontwikkelingen bij Ajax.

In aanloop naar het duel met PSV-Ajax is Alderweireld niet zo dom de zaak op scherp te zetten door spierballentaal te uiten. “De belangen zijn dermate groot dat het een op zichzelf staand duel is. Bovendien heeft PSV een te goede ploeg om ervan uit te gaan dat we het zondag even gaan regelen allemaal. We zijn niet in de positie om arrogant te gaan doen.”

Zijn eigen ontwikkeling kreeg een boost door het vertrek van zijn kompaan Jan Vertonghen deze zomer. “Na zijn vertrek kwam er meer verantwoordelijkheid op mijn schouders te liggen. Ik moest uit de schaduw van Jan treden. Voor mijn ontwikkeling is dat goed geweest.”

Over zijn trainer Frank de Boer heeft hij alleen lovende woorden over. “Frank de Boer is de beste trainer die ik tot nu toe in mijn carrière heb meegemaakt. Dat zal slijmerig klinken, maar voor mij is het een feit. Ik hoop voor Ajax dat hij nog heel lang aan de club verbonden blijft.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-effect-cruijff-revolutie-zichtbaar/