Gerucht: Catalaanse interesse in Alderweireld

Bron: ajax1.nl

Het einde van het seizoen 2012/2013 nadert en clubs blikken vooruit naar het volgende kalenderjaar. Trainers hebben de prestaties van hun elftallen gadegeslagen en weten waar kwaliteit ontbreekt. Blijkbaar vindt FC Barcelona het nodig om te investeren in de verdedigende linie, want de Catalanen zijn op zoek naar verdedigers.

De lijst met potentiële aankopen is lang, maar kent volgens het Spaanse Sport ook een Amsterdams tintje. Toby Alderweireld staat namelijk ook in de belangstelling van de huidige nummer 1 in Spanje. De Belgische centrale verdediger wordt ook al gelinkt aan meerdere Engelse clubs en staat welwillend tegenover een vertrek naar een Europese topclub.

Zoals eerder gesteld is het lijstje genoemd door het Spaanse medium lang. Vincent Kompany (Manchester City), Daniel Agger (Liverpool), David Luiz (Chelsea), Marquinhos (AS Roma) en Inigo Martínez (Real Sociedad) worden genoemd als aankoop. Ook de namen van Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen prijken op het lijstje. De twee verdedigers van respectievelijk Arsenal en Tottenham Hotspur speelden in het verleden bij Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/gerucht-catalaanse-interesse-in-alderweireld/