Ajax Vrouwen naar BeNe League A, en nu?

Bron: ajax1.nl

De Ajax Vrouwen plaatsten zich afgelopen vrijdag voor de BeNe League A door met 0-0 gelijk te spelen tegen de vrouwen van PEC Zwolle. Door dit gelijke spel komen de Amsterdamse dames op 21 punten uit 14 wedstrijden en eindigen daarmee op de vierde plek in de BeNe League Orange. Deze plek geeft recht op een ticket voor de BeNe League A, maar hoe zit het nou precies?

Het professionele vrouwenvoetbal in Nederland en België bestaat uit twee competities. De Nederlandse vrouwen werken de wedstrijden af in de BeNe League Orange, terwijl de Belgische dames spelen in de BeNe League Red. In Nederland is inmiddels bekend welke vier teams gaan strijden in de BeNe League A. Dit zijn FC Twente, ADO Den Haag, PSV en Ajax.

In België blijft het nog even spannend voor STVV en Beerschot. Op de zaterdagavond pakt één van deze ploegen het laatste ticket voor de BeNe League A. Wint STVV de wedstrijd tegen Club Brugge, dan gaat de ploeg uit Sint-Truiden door. Er zijn al drie Belgische ploegen geplaatst. Dit zijn Standard Luik, Lierse en Anderlecht. Eerstgenoemde won tot nu toe alle wedstrijden in de BeNe League Red en is daarmee samen met FC Twente titelfavoriet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-vrouwen-naar-bene-league-a-en-nu/