Eriksen leidt Ajax naar zege tegen FC Twente

Christian Eriksen heeft Ajax de zege bezorgd tegen FC Twente. In een wedstrijd die lang in evenwicht bleef wist de Deen in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Door de 1-0 overwinning verkleint Ajax de achterstand op de koploper tot drie punten.

Ajax begon met een opstelling die zich zo langzamerhand laat raden. Christian Poulsen vlak voor de verdediging, Siem de Jong op het middenveld en Ryan Babel in de spits. Bij FC Twente kreeg Willem Janssen op het middenveld de voorkeur boven Felipe GutiƩrrez.

Vanaf de aftrap was het duidelijk hoe de rollen verdeeld waren. FC Twente trok zich massaal terug op eigen helft en liet Ajax haar vertrouwde spel spelen. Na vijf minuten konden de supporters voor het eerst opveren. Christian Eriksen gaf met buitenkant rechts een mooie voorzet vanaf links, maar wist Ryan Babel op een haar na niet te bereiken.