Christian Poulsen tekent tweejarig contract

Bron: ajax1.nl

Christian Poulsen maakt de overstap naar AFC Ajax, dat heeft de Amsterdamse club bekend gemaakt. Het akkoord is onder voorbehoud van de administratieve en medische afhandeling. De transfervrije speler tekent daarna een contract in Amsterdam met een looptijd van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2014.

Poulsen werd geboren op 28 februari 1980 in Asn├Žs, Denemarken. Afgelopen seizoen speelde de verdedigende middenvelder voor het Franse Evian Thonon Gaillard FC. De Deen speelde 24 wedstrijden voor de Franse ploeg. Daarvoor was de voormalig Deens international actief voor Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen.

Met de komst van Poulsen lijkt de schreeuw om ervaring gestild te zijn. Met zijn 32 jaar is Poulsen meteen de oudste speler in de selectie van trainer Frank de Boer. De Deense international komt het best tot zijn recht in een verdedigende functie op het middenveld. Hierdoor lijkt de in 1980 geboren Poulsen de opvolger te zijn van de vertrokken Vurnon Anita.

Houd de site van Ajax1 in de gaten voor al het nieuws omtrent de nieuwste aanwinst van Ajax.

Foto door: VI Images / Sven Simon

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/christian-poulsen-tekent-tweejarig-contract/