‘Barça wil Dos Santos en Fontàs verhuren’

Bron: ajax1.nl

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, heeft van FC Barcelona te horen gekregen dat ze Jonathan Dos Santos en Andreu Fontàs Prat (beiden 22) kunnen huren van de Catalanen. Dit kreeg hij volgens Johan Derksen in Voetbal International te weten gekregen van Andoni Zubizarreta en Raul Sanllehi, twee directieleden van de Spaanse topclub. Dos Santos speelt als defensieve verdedigende middenvelder, Fontàs centraal in de verdediging.

Jonathan is de jongere broer van Giovani dos Santos van Tottenham Hotspur en komt hoogstwaarschijnlijk pas bij een vertrek van Vurnon Anita in beeld. De berichten over Fontàs kwamen vorige week al in het nieuws. Eerder informeerde Ajax al over rechtsbuiten Cristian Tello en middenvelder Sergio Roberto van Barcelona. Deze twee zullen volgend seizoen echter een belangrijkere rol krijgen in het eerste elftal en mogen daardoor niet vertrekken.

Fontàs maakte afgelopen week tegen Dinamo Boekarest na een half jaar zijn rentree in het eerste elftal. De verdediger had last van een knieblessure. Dos Santos kwam niet in actie, hij heeft last van een lichte blessure.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/barcelona-wil-dos-santos-en-fontas-verhuren-aan-ajax/