‘Ajax heeft interesse in Andrei Voronin’

Bron: ajax1.nl

Dinamo Moskou-aanvaller Andrei Voronin vervolgt zijn loopbaan wellicht in Nederland, zo weet het Russische Life Sports te melden. De 33-jarige international van Oekraïne mag weg bij Dinamo na een conflict met trainer Sergei Silkin. Ajax zou geïnteresseerd zijn in Voronin en zou hem voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar, willen vastleggen.

Ajax zou in Voronin de opvolger van de naar FC Twente vertrokken Dimitry Bulykin, die vorig seizoen als pinchhitter actief was bij Ajax, zien. De 32-jarige Russische spits had ook een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. Ajax wilde echter niet met Bulykin verder, die negen keer scoorde in negentien competitieduels voor Ajax.

Volgens een bron binnen Dinamo zijn er echter meer Nederlandse club geïnteresseerd in de oud-spits van Borussia Mönchengladbach, 1. FSV Mainz 05, 1. FC Köln, Bayer Leverkusen, Liverpool en Hertha BSC. “De optie bestaat dat Voronin naar Nederland vertrekt. Niet alleen Ajax is geïnteresseerd. Er zijn nog een aantal Nederlandse clubs geïnteresseerd in hem. Voronin ziet zelf ook wel iets in een terugkeer naar Duitsland”, aldus een bron tegen het Russische medium.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-heeft-interesse-in-andrei-voronin/