Prille Voetbalwet toe aan vervanging

Bron: ajax1.nl

Door afwezigheid van Remko van der Ploeg (vakantie) komt Marcel René Bamberg met een vervangend artikel over het falen van de voetbalwet

Eind 2011 werd de voetbalwedstrijd Ajax – AZ gestaakt, nadat een fan, met stadionverbod op zak, van de tribunes het veld op rende en een speler probeerde ernstig te blesseren. Het legt het falen van de Voetbalwet bloot.

 Als de 19-jarige Wesley op 21 december jongstleden het veld van de Amsterdam ArenA op springt, is dat niet alleen een dieptepunt in het Nederlands voetbal, maar ook voor het oplaaien van de eeuwige discussie over de Nederlandse voetbalwet. Met een hooggeplaatste flying kick probeert de licht verstandelijk gehandicapte de AZ-keeper ernstig letsel toe te brengen. Deze ziet zijn belager echter op tijd, waardoor hij de trap ontwijkt. De aanslag mislukt dus hopeloos, maar in het aanzwengelen van de discussie is ‘Wesley’ verdienstelijk geslaagd. Is die Nederlandse voetbalwet eigenlijk wel iets waard, wanneer een verbannen supporter toch gewoon op de eerste rij mag zitten?

De Nederlandse voetbalwet, sinds 2010

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/prille-voetbalwet-al-na-anderhalf-jaar-toe-aan-vervanging/