Hennie Henrichs staat volledig achter Johan Cruijff

Bron: ajax1.nl

Hennie Henrichs schaart zich achter hetgeen wat vele supporters en medewerkers van Ajax al maanden roepen. De bestuursraad staat achter Johan Cruijff. In gesprek met Ajax1.nl sprak Henrichs (foto, dinsdag op het sportcomplex) zich uit over de bestuursraad, de algemene ledenvergadering, de Raad van Commissarissen en zijn rol bij Ajax.

Bestuursraad staat achter Johan Cruijff“Wij staan achter de visie van Johan Cruijff, dus dan staan we ook achter Cruijff zelf”, antwoordde Henrichs op de vraag of hij volledig achter de legendarische nummer veertien staat. “Dat spreekt toch voor zich?”

De bestuursraad, waar hij voorzitter van is, beheert een aandeel van 73 procent in de club. Als grootaandeelhouder heeft de bestuursraad veel macht in de vereniging. Men mag de Raad van Commissarissen wegsturen en zelf een voordracht doen bij de aftredende commissarissen. Daarnaast heeft de vervanger van de ledenraad de taak om kandidaten voor haar eigen raad voor te dragen tijdens een algemene ledenvergadering.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/hennie-henrichs-staat-volledig-achter-johan-cruijff/