Siem de Jong weer helemaal hersteld

Bron: ajax1.nl

Ajax trainde woensdag voor de tweede keer in 2012. Op sportcomplex de Toekomst koesterde Frank de Boer zijn vrijwel fitte groep die aan een zogenaamde ‘piepjestest’ werd onderworpen. Ook de herstelde Siem de Jong onderging de conditietest. Vrijdag hoopt hij zijn rentree te maken tegen Almere City.

Als er een ideaal moment bestaat om je rentree te maken, is dat volgens De Jong nu. Bij de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is hij weer helemaal hersteld van de dijbeenblessure die hem eind vorig jaar enkele weken aan de kant hield. ,,Na de vakantie staan de trainingen altijd in het teken van opbouw. Voor mij is het daardoor een stuk makkelijker om snel weer op hetzelfde niveau als de rest van de groep te komen. Ook zij zijn nu weer met opbouwen bezig.”

Sinds hij op 6 november in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd uitviel, kwam hij niet meer in actie. ,,Vlak voor de kerst had ik eventueel al tegen AZ kunnen spelen, maar uiteindelijk hebben we geen risico genomen. Achteraf heb ik niets gemist, want die wedstrijd wordt nu over twee weken overgespeeld”, aldus De Jong die eind deze maand zijn 23e verjaardag viert.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/siem-de-jong-weer-helemaal-hersteld/