Triest incident einde van Ajax – AZ

Wat een mooie avond bekervoetbal leek te worden ontaardde in een historisch moment in de geschiedenis van het Nederlands voetbal. In de 35e minuut sprintte een supporter het veld op. De supporter probeerde AZ-doelman Esteban te schoppen. De Costa Ricaanse goalie ontwijkt de trap om vervolgens zijn woede te botvieren op de liggende fan. Bas Nijhuis trekt vervolgens een rode kaart waarop trainer Gertjan Verbeek besloot de spelers van het veld te halen. Ongeveer tien minuten later werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Ajax begon de bekerwedstrijd tegen AZ goed. Vanaf de eerste minuut werd er druk uitgeoefend op het team uit Alkmaar. Kleine kansen ontstonden en onder andere Vertonghen had in de vijfde minuut al een goede kans maar kon het niet afmaken. Er wordt verder gedrukt en in de achtste minuut komt Van der Wiel goed op en gaat de combinatie aan met Lodeiro die Gregory de ruimte in stuurt. Van der Wiel kapt vervolgens naar binnen en schiet fraai de 1-0 binnen. Na de goal lijkt het de druk wat af te nemen maar toch blijft de overhand bij Ajax. Zo bevestigde Klaassen nog maar eens zijn talent en schoot vanuit onmogelijke hoek nog op de paal.