De Boer: “Davy een fantastisch groot talent”

Bron: ajax1.nl

Winnen na een Europees duel en ook nog eens de nul houden. “In de competitie is dat lang geleden”, vertelde Frank de Boer na afloop van NEC – Ajax (0-3) aan Eredivisie Live. “In de kleedkamer en op De Toekomst hebben we al een tijdje ‘moeten’ met grote letters opgeschreven.” Elk puntverlies kan voor de Amsterdammers namelijk desastreus zijn.

De hoofdtrainer was van mening dat Ajax veel meer uit de omschakeling kon halen. “Vooral de voorste linie en de twee aanvallende middenvelders waren niet scherp en daar te slordig in. In de omschakeling lag er zó veel ruimte voor ons. Daar hadden we gewoon veel zuiniger op moeten zijn. De voorste vijf vond ik veel te weinig brengen.”

De Boer was in de eerste helft wel tevreden over Eyong Enoh: “Enoh vond ik wel fantastisch spelen, ook in de eerste helft. Die hield de spelers op de been, dat heb ik in de rust ook gezegd.” In de tweede helft onderging Ajax een metamorfose en ging het veel beter spelen: “Toen zijn we nauwelijks in de problemen gekomen.” Over de 0-1 was heel erg tevreden. “Het intikkertje was niet zo speciaal, maar de aanval ervoor spectaculair.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-3/