Davids niet vanwege huidskleur benoemd

Bron: ajax1.nl

Vanaf 2006 zijn er bij Ajax elk jaar beduidend meer donkere spelers ingestroomd dan dat er naar buiten zijn gegaan. Van het aantal vertrekkers blijkt een groot deel niet weggestuurd te zijn of uit frustratie vertrokken, zij tekenden later een contract bij een andere profclub. Daaronder bevinden zich óók clubs als PSV, Barcelona en Chelsea.

Dat blijkt uit cijfers, verstrekt door Ajax. Zo kwamen er aan het begin van het huidige seizoen achttien donkere spelers binnen en stroomden er negen uit, van wie er zeven elders werk vonden in het betaald voetbal, zo meldt het AD.

De statistieken zijn plotseling van belang, omdat de kwestie van bij Ajax uitstromende jonge ‘zwarte’ voetballers deze week aan de orde kwam. Het gebeurde in de commotie rond een opmerking van Johan Cruijff aan het adres van Edgar Davids. Die heeft op 18 juli in een tumultueuze vergadering van de raad van commissarissen gezegd dat Davids in dat college is gekomen vanwege zijn huidskleur. Als pleitbezorger dus van spelers van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse origine. Davids vatte die opmerking op als ‘tegen racisme aan’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/davids-niet-vanwege-huidskleur-benoemd/