Ajax wint met 2-4 van Roda JC

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft met 2-4 gewonnen van Roda JC in de derde ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers hadden het alles behalve makkelijk met de Limburgers en wisten het duel pas laat de wedstrijd in het slot te gooien. De doelpunten kwamen op naam van Derk Boerrigter en Jan Vertonghen. De linksbuiten en de verdediger wisten allebei twee keer te scoren.

Al in de derde minuut wist Roda JC de score te openen. Ajax rolde de rode loper uit voor ex-Ajacied Mitchell Donald. Deze maakte hier prima gebruik van. Nog geen minuut later was de score alweer gelijk getrokken. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Jan Vertonghen simpel binnen gekopt.

De twee teams speelden zeer slordig en het was wachten tot in de tweede helft toen het net weer gevonden werd. Na een steekbal van Siem de Jong wist Derk Boerrigter mooi af te maken. De score werd echter opnieuw direct gelijk getrokken. Mads Junker werd volledig vrij gelaten en de Deen schoot binnen. Doelman Cillessen leek niet heel sterk bij dit doelpunt.