Jasper Cillessen moet leegte van Stekelenburg invullen

Bron: ajax.nieuwslog.nl

“Naast een extra spits, wil ik graag ook nog een derde doelman na het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma. Of een tweede doelman”, zegt Ajax-trainer Frank de Boer. Voor de trainer geldt Kenneth Vermeer nu als de nieuwe eerste doelman. Desondanks sluit De Boer niet uit dat hij kiest voor een serieuze concurrent voor Vermeer.

Jasper Cillessen, die het afgelopen half jaar doorbrak bij NEC, is een serieuze gegadigde voor de positie net achter Vermeer. De 22-jarige doelman zag zijn sterke optredens bij NEC zelfs beloond worden met een plek in de Nederlandse selectie tijdens de oefentrip naar Zuid-Amerika.

Cillessen speelde niet, maar was wel de eerste man achter Tim Krul en wist een opvallend goede indruk achter te laten op bondscoach Bert van Marwijk. Bij Ajax denkt men dat Cillessen de strijd met Vermeer wel aan zal durven en het voor zijn ontwikkeling beter is om op de bank bij Ajax te zitten, dan onder de lat bij NEC. Naast Cillessen vallen ook de namen van keepers als Gabor Babos (ook NEC), Michel Vorm (FC Utrecht) en Przemyslaw Tyton van Roda JC.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114301/Jasper_Cillessen_moet_leegte_van_Stekelenburg_invullen.html