Matthew Amoah moet aanvalslinie gaan versterken

Bron: ajax.bliep.nl

Matthew Amoah is in beeld gekomen als tweede spits bij Ajax. De Amsterdammers trokken onlangs Kolbeinn Sigthórsson aan als nieuwe aanvalsleider, maar willen in de breedte nog een versterking halen. Dit zou kunnen betekenen dat de talentvolle Geoffrey Castillion elders ervaring op moet doen.

“Amoah is de revue gepasseerd”, aldus Ajax-trainer Frank de Boer. “We zullen daar de komende dagen heel zorgvuldig naar kijken.” Het aantrekken van Ghanees zou niet passen in het beleid van de regerend landskampioen. “Hij is ervaren, maar normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Kolbeinn Sigthorsson geblesseerd is.”

De oefenmeester gelooft in Castillion. “Ik heb vertrouwen in Geoffrey. Maar hij heeft weer wat vocht in zijn knie en we kunnen niet te lang wachten.” Een eventueel vertrek zou tijdelijk zijn. “Dan spreek je over verhuur. Maar dat beslissen we alleen als dat beter voor Ajax en beter voor Geoffrey is.” Promovendus RKC zou de jongeling graag huren.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_114258/Matthew_Amoah_moet_aanvalslinie_gaan_versterken.html