Cruijff & Ajax

Bron: ajax1.nl

Soms moet je niet alles geloven wat er gezegd wordt. Zoals het gerucht dat Johan Cruijff en ondergetekende altijd op één lijn zitten. Neem zijn rol binnen Ajax. De participatie in het Technisch Platform werd met gejuich ontvangen.

Intussen rook het zesde zintuig van schrijver dezes onraad. Cruijff in het bewuste college was geen handreiking, maar vooral gebaseerd op wantrouwen. Wat later ook bleek.Daarna moest en zou Cruijff plaatsnemen in de raad van commissarissen. En weer ontbrak het goede gevoel. Want waarom werkte het bij Barcelona wel zonder officiële functie en kon dat bij Ajax niet?

Het verschil tussen iemand wel of niet vertrouwen. Terwijl de rollen omgedraaid zouden moeten zijn. Tweemaal eerder werd Cruijff door Ajax als adviseur omarmd en tweemaal werd hij gepiepeld. Eerst in 2000 toen de club hem om raad vroeg bij de opvolging van Morten Olsen. Cruijff adviseerde Frank Rijkaard, vervolgens bleek dat de later aangestelde Co Adriaanse voor het gesprek met Cruijff al door Ajax was benaderd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-ajax/