Redelijk succesvol weekend voor Ajax-jeugd

Bron: ajax1.nl

De jeugd van Ajax kende een redelijk succesvol weekend. De A1 wist het jaarlijkse jeugdtoernooi van Terborg níet te winnen, maar kwam wel zeer dichtbij. In de finale verloor het namelijk met 6-7 na strafschoppen tegen Cruzeiro (1-1 na verlenging). De Braziliaanse ploeg was op de Copa Amsterdam ook nog tegenstander van de Ajacieden, toen eindigde het duel in een 3-0 overwinning.

In de halve finale versloegen de Ajacieden het Argentijnse Boca Juniors na strafschoppen. In de groepsfase werd het eerste in een poule met FC Twente, Atlas Guadalajara, Australië onder 20 en Botafogo. Het laatste team werd nog tweede op de Copa, hier eindigden ze op de vijfde plaats in de poule. Cruzeiro werd eerste in een poule met Boca, PSV en De Graafschap. Bij Ajax deed testspeler Bernard Jiri mee.

De B2 van Ajax was net iets succesvoller. Zij deden mee aan het toernooi van SV Blerick. In de finale waren ze met 2-0 te sterk voor de B2 van AZ. Eerder wonnen ze al met 2-0 van de B1 van Sparta Rotterdam en de B1 van VVV/Helmond Sport. Jeugdspeler Denzel James brak zijn teen op het toernooi.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/redelijk-succesvol-weekend-voor-ajax-jeugd/