Botafogo de Futebol e Regatas

Cerny: “We hebben het toen samen verwerkt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Net als alle andere Ajacieden heeft Vaclav Cerny na de laatste competitiewedstrijd een onrustige week doorgemaakt. Het Tsjechische talent miste tegen De Graafschap een grote kans op de 0-2 en dat heeft hij geweten. “Ik kreeg thuis brieven opgestuurd, want sommige mensen weten kennelijk waar ik woon. Er is zelfs een korte tekst op mijn deur gespoten met de boodschap ‘Hoe kan je’, en daarachter mijn naam”, vertelt Cerny in gesprek met het Tsjechische tijdschrift Sport.

Top tien beste Ajacieden in De Meer: deel 1

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nu het zo’n twintig jaar geleden is dat Ajax het oude stadion De Meer inruilde voor de Amsterdam Arena, biedt dat een uitgelezen mogelijkheid om terug te blikken op de gloriedagen van de club in het oude stadion. Ajax beleefde haar grootste successen in De Meer en leverde een groot aantal wereldspelers. Ajax1.nl koos ervoor om een top tien te maken van de beste spelers die ooit voor Ajax speelde in De Meer. In de komende twee dagen tellen we terug van 10 naar 1. In dit eerste artikel gaan we van 10 naar 6.

Stam mag via Seedorf-weg toch trainersdiploma halen

Bron: www.ajaxlife.nl

Stam hoeft niet meer in de schoolbanken te zitten.© Pro Shots

Jaap Stam heeft zich toch weer ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Hij stopte begin vorig jaar nog met de opleiding. Stam had geen zin meer om in de schoolbanken te zitten. De assistent-trainer van Jong Ajax krijgt nu een aangepaste cursus.

Nee, zijn klaslokalenangst heeft de robuuste verdediger van weleer nog niet verloren. Maar de KNVB is nu bereid Stam een handje te helpen. Zeker in het geval van ex-topvoetballers is de bond bereid om de cursus meer te richten op het individu. 

Transferoverzicht oud-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carrière vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

Pages

Subscribe to Botafogo de Futebol e Regatas